Asiantuntijavalmennus ja -seminaari työelämäohjauksesta tulossa kesällä 2016!

Tsekkaathan sivun ”Koulutukset ja valmennukset”, sillä kesällä 2016 tapahtuu työelämäohjauksen taitojen kehittämisen saralla!

Ensin kesäkuussa 2016 järjestetään Alankomaiden Culemborgissa työelämäohjauksen kansainvälinen seminaari, jossa kuulet hienoja asiantuntijapuheenvuoroja aiheesta ja pääset tutustumaan työpajoissa käytännönläheisiin työelämäohjauksen työkaluihin ja menetelmiin.  Kesäkuun lopussa päättyy ilmoittautuminen laajempaan ja syvällisempään Työelämäohjauksen asiantuntijavalmennukseen (7 op, 9 valmennuspäivää), joka starttaa syyskuussa 2016!

Ole vikkelä ja varaa paikkasi ajoissa ilmoittautumalla mukaan! Lisätietoa ”Koulutukset ja valmennukset” sivulta.

Uraohjauksen työkalupakki aikuisohjaukseen -valmennus

 Aika: to 25.2.2016 klo 12-16

Paikka: Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Kotkantie 3, 90250 OULU, Luentosali (sisäänkäynti B6)

Tervetuloa valmennukseen, jossa tutustut uraohjauksen työkalujen ja menetelmien kansainvälisiin tuulahduksiin: ideoita Islannista, sovelluksia Suomesta, ajatuksia Alankomaista ja ratkaisuja Ruotsista!

Valmennus on kehitetty osana Erasmus+ -rahoitteista Worklife Guidance -hanketta (lisää tietoa täältä).

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan – paikkoja on rajoitetusti, ole vikkelä! Tarjoamme iltapäiväkahvit osallistujille. Valmennus on maksuton. Ilmoittautuminen (viim. pe 19.2.2016): marja.kevajarvi@oakk.fi

ESITE: Uraohjauksen työkalupakki -valmennus ESITE (PDF)

Klikkaa kuvaa isommaksi, niin näet sen tarkemmin!

Uraohjauksen työkalupakki -valmennus OAKK

Valmennusta vaikeiden asioiden puheeksi ottamiseen

Oulun Aikuiskoulutuskeskus järjestää valmennuspäivän vaikeiden asioiden puheeksi ottamisesta työelämässä ja esimiestyössä. Valmennus järjestetään Oulussa, OAKK:n päätoimipaikassa Kotkantiellä 20.1.2016 klo 8.30 – 15.30. Valmennukseen mahtuu 40 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Asiantuntija

Johtamis- ja kehittämisasiantuntija Kari Pääskynen, Pääskyset ay

Sisältö
  • Miten varmistetaan onnistuminen vaativissa esimiehen ja asiantuntijan tehtävissä?
  • Työpaikan toimintakyky. Mistä se koostuu? Miten se on viime aikoina muuttunut?
  • Kun vaikutamme toisiin, voimme käyttää sekä työntö- että vetovoimaa. Mistä on kysymys? Milloin on viisasta valita toinen tai toinen. Niitä voi harjoitella, jalostaa taiteeksi ja tehdä itsensä näköiseksi.
  • Miten selvitä kunnialla ristiriitatilanteista työpaikalla?
Osallistumismaksu

100 € + alv/osallistuja. Osallistumismaksu sisältää iltapäiväkahvit.

Lisätietoja antaa kouluttaja Marja Keväjärvi, p. 044 703 7819, etunimi.sukunimi@oakk.fi. Ilmoittautuminen OAKK:n nettisivujen kautta tästä linkistä!

Mitä ovat tulevaisuuden osaamistarpeet esimiestyössä?

Tule kuulemaan vastauksia kysymykseen valmennukseemme keskiviikkona 16.9.2015 klo 12-15! Matkaamme tulevaisuuden työelämän haasteiden ja mahdollisuuksien maailmaan tulevaisuudentutkija, yritysvalmentaja Ilkka Halavan johdolla.

Iltapäivän valmennuksen aiheita ovat mm.

– Kuluttajakansalaiset haastavat esimiestyön

– Miksi yhdeksästä viiteen ei toimi

– Yrityskulttuurin rakentaminen

– Tulevaisuuden menestyjätyöyhteisöt

Lue lisää liitteestä ja ilmoittaudu mukaan 4.9.2015 mennessä!

Esite valmennuksesta (PDF): OAKK 16092015 Ilkka Halava

 

 

Materials about worklife guidance in english

You can find some materials about worklife guidance in english from the page ”Materiaalit & julkaisut”. These reports are produced in Worklife Guidance project – read more from our page Worklife Guidance or from the official project web page!

Taitoa työelämäohjaukseen -koulutus käynnistyy syyskuussa 2015

Jo 160 toimitusjohtajaa, esimiestä ja henkilöstöasiantuntijaa Oulun ja Raahen seudulta on osallistunut Taitoa työelämäohjaukseen -koulutusohjelmaan. Tulethan mukaan vuonna 2015! Käynnistämme tämän suuren suosion saavuttaneen, työpaikalla tapahtuvaan ohjaukseen keskittyvän koulutuksemme syyskuussa 2015. Koulutuksen 9 lähipäivää koostuvat omaa työtäsi kehittävistä, käytännönläheisistä harjoituksista, tutkitusta tiedosta, konkreettisista välineistä ja menetelmistä, case-esimerkeistä sekä kovan tason asiantuntijapuheenvuoroista (mm. tulevaisuudentutkija, yritysvalmentaja Ilkka Halava, johtamis- ja kehittämisasiantuntija Kari Pääskynen).

Lisää tietoa koulutuksesta sekä sähköisen ilmoittautumislinkin löydät Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen sivuilta: www.oakk.fi

 

Työelämäohjauksen reseptikirja – tilaa omasi!

TOKI -projektissa laadittu muistikirja hyvien käytäntöjen levittäjänä.

TOKI -projektissa on laadittu Työelämäohjauksen reseptikirja. Se on kaunis ja käytännöllinen, A5 -kokoinen muistikirja, jossa on sekä puhtaita valkoisia, ruudutettuja että viivoitettuja sivuja muistiinpanojasi varten. Siellä täällä sivuilla on ajatelmia työelämäohjauksesta sekä mukana myös muutama resepti työelämäohjaukseen liittyen.

kansi
sisalta1sisalta2Tilaa oma kirjasi (1 kpl / tilaaja) seuraavasti: lähetä viesti projektipäällikkö Teea Ojalle (teea.oja(at)oakk.fi), ja kerro nimesi ja osoite, johon kirja lähetetään. Lisäksi perustele, miksi kirja kiinnostaa sinua ja miten jo toimit / aiot tulevaisuudessa toimia työelämäohjauksen parissa.

Voit tutustua muistikirjan tekstisivuihin tästä: Työelämäohjauksen reseptikirja (PDF)

Tutkimus työelämäohjauksesta julkaistu!

Joensuun yliopiston ohjausalan opiskelijan Minna Hirvosen tutkimus esimiesten ja heidän alaistensa kokemuksista Taitoa työelämäohjaukseen -koulutuksesta ja sen vaikutuksista työyhteisössä

TOKI -projektissa on teetetty projektin Taitoa työelämäohjaukseen -koulutusta laadullisesti arvioiva tutkimus. Joensuun yliopiston ohjausalan opiskelija Minna Hirvonen haastatteli Taitoa työelämäohjaukseen -koulutusohjelmaan vuosina 2011-2013 osallistuneita työyhteisöjen avainhenkilöitä sekä heidän alaisiaan. Tutkimuksessa Hirvonen selvitti, millaisia kokemuksia avainhenkilöillä oli koulutusohjelmasta ja mitä avainhenkilöt arvioivat saaneensa koulutusohjelmasta itselleen ja omaan työhönsä. Esimiesten alaisilta Hirvonen kysyi, millä tavoin työelämäohjaus näkyy työyhteisössä ja onko tilanteessa tapahtunut muutoksia esimiehen osallistuttua työelämäohjauksen koulutukseen. Löydät tutkimusraportin materiaalit ja julkaisut -sivulta.

Worklife Guidance -hanke käynnistyi

Kaksivuotisen Erasmus+ -hankkeen kick off -seminaari Islannissa

Oulun Aikuiskoulutuskeskus on mukana partnerina viiden maan yhteisessä Erasmus+ -hankkeessa ”Worklife Guidance – Development of guidance and counseling in the workplace”. Muut osallistujamaat ovat Islanti (koordinaattori), Alankomaat (partneri), Ruotsi (partneri) ja Itävalta (partneri). Hankeidea sai alkunsa TOKI -projektin henkilöstön Teea Ojan ja Marja Keväjärven vierailulla Islannin aikuisohjauksen kehittämiskeskus ETSC:ssä (The Education and Training Service Centre) maaliskuussa 2014. Hankkeen keskeisenä ideana on kerätä osallistujamaiden käytäntöjä työelämäohjauksesta, jakaa ja vertailla hyviä käytäntöjä sekä tuottaa työkalupakki ohjaajien käyttöön (ohjauspalveluiden tarjoajat, esim. uraohjaajat, esimiehet). Kaksivuotinen hanke toteutetaan ajalla 1.9.2014 – 30.8.2016. Hankkeen kick off -tapaaminen järjestettiin Islannissa 27.-28.11.2014.

Oulun Aikuiskoulutuskeskuksessa hankkeen koordinaattorina toimii Teea Oja. Lisää tietoa hankkeesta löydät näiltä samoilta työelämäohjauksen sivuilta, välilehdeltä Worklife Guidance.

Kuvat: kokous käynnissä Islannissa, maisemia kokoushuoneen ikkunasta

iceland_11_2014_-_3iceland_11_2014

Työelämäohjausta Tanskassa ja Islannissa

TOKI -projektin henkilöstö benchmarking -matkalla Euroopassa

TOKI -projektin projektihenkilöstö matkusti viikolla 11/2014 Tanskaan ja Islantiin tutustumaan työelämässä tapahtuvaan ohjaukseen sekä kertomaan projektin aikaansaannoksista. Matkaraportin löydät näiltä nettisivuilta kohdasta ”Materiaalit ja julkaisut”! Julkaisemme alkukesästä myös englanninkielisen matkaraportin (julkaistu 17.6.2014).

© 2019 Työelämäohjaus

Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy, Kotkantie 3, 90250 OULU